Σεμινάριο: Ανάλυση Οικονομικών Καταστάσεων με Αριθμοδείκτες & Σημεία Συναγερμού
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Τετάρτη 19/06/2019
Ώρα διεξαγωγής:
10:00 πμ. – 17:30 μμ.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

SoftOne Technologies
Λ. Κατσώνη & Αχιλλέως 8
Καλλιθέα
Αίθουσα Εκπαιδεύσεων
(Ισόγειο)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

SoftOne Training Services
Αθήνα
211 10 22222
info@softone.gr

Σύντομη περιγραφή

Το σεμινάριο επικεντρώνεται στη διεξοδική ανάλυση των οικονομικών καταστάσεων των επιχειρήσεων, με τη χρήση παραδοσιακών, αλλά και σύγχρονων εργαλείων. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα εξοικειωθούν με τις οικονομικές καταστάσεις, ενώ παράλληλα θα μάθουν να τις αξιοποιούν ως εργαλείο αυτοαξιολόγησης, αυτοβελτίωσης και διαχείρισης σχέσεων με επενδυτές και πιστωτές.

Στο τέλος του σεμιναρίου, θα διανεμηθούν τεύχη διαφανειών της παρουσίασης και θεμάτων μελέτης και ασκήσεων, καθώς και εφαρμογή (σε excel) αυτόματου υπολογισμού αριθμοδεικτών για κάθε επιχείρηση.

Με την επιστημονική υποστήριξη της ONC

Στόχος

Με τη μελέτη περιπτώσεων και χρήσιμες πρακτικές οδηγίες από την πολύχρονη επαγγελματική εμπειρία των εισηγητών, το σεμινάριο φιλοδοξεί να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να:

Αναλύουν και αξιολογούν την οικονομική θέση και επίδοση της επιχείρησης (με τα δυνατά και αδύνατα σημεία της) και να εντοπίζουν τα σημεία συναγερμού (διαγνωστική ανάλυση βιωσιμότητας)

Επεξεργάζονται και καταρτίζουν ένα σχέδιο διατήρησης ή/και διεύρυνσης των δυνατών σημείων, καθώς και μείωσης ή/και υπέρβασης των αδυναμιών

Κατανοούν και χρησιμοποιούν τα εργαλεία ανάλυσης και απόφασης

Διαπραγματεύονται με επενδυτές και πιστωτές τους τη συμμετοχή τους στα κεφάλαια της επιχείρησης

Παρακολουθούν την υλοποίηση του σχεδίου και να το αναπροσαρμόζουν στην εξέλιξή του

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων, λογιστές και οικονομικούς συμβούλους, οι οποίοι θέλουν να μάθουν πως αναλύεται η χρηματοοικονομική θέση και επίδοση μίας σύγχρονης επιχείρησής.

Εισηγητές

Νεοφύτου Ορθόδοξος – Απόφοιτος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και κάτοχος MBA του University of Nottingham στην Αγγλία. Έχει διατελέσει ως διευθυντικό στέλεχος (Οικονομικός / Διοικητικός Διευθυντής) σε μεγάλες εταιρείες όπως PwC, Coca Cola HBC, Frigoglass, IDEAL, PLIAS κα. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία ως εισηγητής εξειδικευμένων σεμιναρίων στις κατευθύνσεις Οικονομικών και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τα χρηματοοικονομικά θέματα, τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα (ΔΛΠ), τις ενοποιήσεις ισολογισμών, την αναδιοργάνωση επιχειρήσεων, το Budgeting και το Management Reporting.

Πέτρος Παπαζαχαρίου – Απόφοιτος Οικονομικών Σπουδών στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), με μεταπτυχιακούς τίτλους ειδίκευσης στη χρηματοοικονομική διοίκηση και στη συμβουλευτική μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών σε επιτελική θέση στον τομέα της Επιχειρηματικής Πίστης στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, εξειδικευόμενος σε θέματα πιστωτικής πολιτικής, διαχείρισης κινδύνων και διαδικασιών πιστωτικής αξιολόγησης. Από το 1998, ασχολείται με την εκπαίδευση και επιμόρφωση στελεχών του τραπεζικού και του επιχειρηματικού τομέα σε θέματα επιχειρηματικού σχεδιασμού και χρηματοοικονομικής διαχείρισης ως συνεργάτης καθηγητής του ελληνικού παραρτήματος του Γαλλικού Πανεπιστημίου Conservatoire National des Arts et Métiers – CNAM (Κολλέγιο Rene des Cartes), ως συνεργάτης του ΕΚΠΑ στο e-learning πρόγραμμα εξειδίκευσης “Personal Finance” και στο «Judicial Education Programme in Banking and Finance», και ως εκπαιδευτής στο Ελληνικό Τραπεζικό Ινστιτούτο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, στην Ακαδημία Πίστης της Εθνικής Τράπεζας, στο Ελληνικό Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών και σε εταιρείες εκπαιδευτικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Διδακτέα ύλη

Εισαγωγή: Πλαίσιο Ανάλυσης Οικονομικών Καταστάσεων

Οικονομικές Καταστάσεις – Ισολογισμός

Οικονομικές Καταστάσεις – Αποτελέσματα

Αριθμοδείκτες

Συγκριτική (Ανταγωνιστική – Κλαδική – Διαχρονική) Ανάλυση

Σχεδιασμός αξιοποίησης – αναστροφής δεικτών

Χρηματοοικονομικές Ρήτρες (financial covenants)

Ανάλυση DuPont

Ανάλυση Νεκρού Σημείου και Λειτουργική Μόχλευση

Ανάλυση Λειτουργικού Κύκλου και Αναγκών Κεφαλαίου Κίνησης

Ανάλυση Περιοδικών Καταστάσεων και Ισοζυγίων

Μελέτη Περίπτωσης: Χρηματοοικονομική Ανάλυση Επιχείρησης


TIMH ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: €200


* Η τιμή είναι ανά συμμετέχοντα και δεν συμπεριλαμβάνει Φ.Π.Α.
Σημείωση: Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας!

Σε κάθε πρόσθετη συμμετοχή από την ίδια εταιρεία
(πέραν της πρώτης), έκπτωση 20%.


*Η συμπλήρωση των πεδίων είναι υποχρεωτική